lutego 14, 2013

Frutti di mare według Blondynki



Składniki:
  • 250 g owoców morza
  • 5 szt krewetek Black Tiger (opcjonalnie)
  • 200 g dzikiego ryżu
  • 50 g wędzonego boczku
  • 4-5 ząbków czosnku
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • garść zielonych oliwek (opcjonalnie)
  • sól
  • pieprz
Wykonanie:
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Zamrożone owoce morza opłukać gorącą wodą. Pokrojony drobno boczek i czosnek podsmażyć na oliwie z oliwek. Następnie dodać owoce morza. Po 2-3 minutach dodać ugotowany ryż, pokrojone oliwki oraz posiekaną natkę pietruszki. Dobrze wymieszać. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok 15 minut. Doprawić według uznania.
SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć, jestem Blondynka.

Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.

Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.

Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.

W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.

Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.

Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!

Drukuj

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger