- 450 g szpinaku rozdrobnionego, mrożonego IGLOTEX
- 200 g wędzonego łososia norweskiego SUEMPOL
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka mąki pszennej
- 4 jajka (żółtka i białka osobno)
- sól
- pieprz biały
- gałka muszkatołowa
- 250 g serka kremowego śmietankowego
- 3 łyżeczki chrzanu
sierpnia 24, 2014
Rolada Szpinakowa z Łososiem i Serkiem z Chrzanem
24 komentarze:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
Połączenie serka i wędzonego łososia zawsze dobrze smakuje. Muszę spróbować ze szpinakiem. : D
OdpowiedzUsuńTo połączenie bardzo przypadło mi do gustu!
UsuńŚwietny post! ;))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
_______________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Dziękuję Kingo :)
UsuńNa swoim blogu www.smaczneprzepisy.com.pl mam podobny przepis ;)
OdpowiedzUsuńPaulino, w opisie na początku napisałam z czyjego przepisu korzystałam :)
UsuńWygląda idealnie :)
OdpowiedzUsuńWidziałam ten przepis w programie ugotowani.odcinek z otylia Jędrzejczak
OdpowiedzUsuńJa znalazłam go na blogu, o którym wspomniałam w opisie na początku :)
UsuńNareszcie ktoś przygotował roladę szpinakową która świetnie wygląda. Zabrzmi to może mało skromnie ale - zupełnie jak moja. http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2014/06/rolada-szpinakowa-z-ososiem.html
OdpowiedzUsuńWygląda więcej niż przepysznie, ale faktycznie wygląda na to, że bardzo dużo z tym roboty.
OdpowiedzUsuńMagda, jest idealna, robiłam z Twojego przepisu- najlepszy. Pozdrawiam Ania
OdpowiedzUsuńAniu, bardzo się cieszę, to super przyjemność czytać, że potrawy Wam wychodzą i smakują :)
UsuńWygląda rewelacyjnie, a piekarnik nastawiony na gorę i dół, czy tylko dolna grzałka?
OdpowiedzUsuńGóra i dół.
UsuńJa wg własnego pomysłu dodaję do serka 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w odrobinie mleka, by serek potem nie wypływał ;) Jest pysznie i nie rozlatuje się.
OdpowiedzUsuńJa nie dodaję żelatyny, jak widzisz na zdjęciach serek mi w ogóle nie wypływa, a robiłam tą roladę już wiele razy ;)
UsuńPękła mi przy zwijaniu kurcze szkoda. Co by tu dać na góre żeby zatuszować? Wyglada obłędnie :)
OdpowiedzUsuńPosmaruj cienko serem tak jakbyś smarowała kremem i ozdób łososiem,, albo owiń kawałkami łososia ;)
UsuńBardzo apetyczna, piękny kolor idealna :)
OdpowiedzUsuńJadłam w święta wielkanocne, pycha, z tego co wiem to znajoma dodała almette chrzanowe i łyżeczkę chrzanu, bylow genialne!
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna ta rolada mniam. Polecam wszystkim cos innego.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Madziu i dziękuje za przepis :)
jajka powinny byc w temp. pokojowej? czy moga byc z lodowki? bo wzrobilam z tej samej proporcji ale mnie wyszla zdecydowanie nizsza....chodzi o sam szpinak...
OdpowiedzUsuńJa jajka czasami wbijam prosto z lodówki, czasami takie o pokojowej temperaturze. Zawsze wychodzi podobna grubość i wydaje mi się, że nie ma to różnicy jakich jajek użyjesz :)
Usuń