Źródło :Moje Wypieki
Składniki na około 30 sztuk:
- 250 g mąki pszennej
- 250 g twarogu
- 125 g masła w temperaturze pokojowej
- 2 jabłka
- 1 banan
Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki. Banana obrać, pokroić na średniej grubości plasterki. Mąkę wyrobić z serem i masłem. Rozwałkować i wykroić szklanką krążki jak na pierogi. Na każdy krążek nałożyć kawałek jabłka, lub 2 plasterki banana, złożyć na pół i skleić po rogach.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez ok 25-40 minut. Ja je piekę do momentu,aż nabiorą rumianego koloru.
Zamiast jabłek i bananów, można użyć brzoskwinie, borówki amerykańskie, truskawki.
SMACZNEGO !