lutego 05, 2013

Owocowe usta


Źródło :Moje Wypieki

Składniki na około 30 sztuk:


  • 250 g mąki pszennej
  • 250 g twarogu
  • 125 g masła w temperaturze pokojowej
  • 2 jabłka
  • 1 banan

Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki. Banana obrać, pokroić na średniej grubości plasterki. Mąkę wyrobić z serem  i masłem. Rozwałkować i wykroić szklanką krążki jak na pierogi. Na każdy krążek nałożyć kawałek jabłka, lub 2 plasterki banana, złożyć na pół i skleić po rogach.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez ok 25-40 minut. Ja je piekę do momentu,aż nabiorą rumianego koloru.
Zamiast jabłek i bananów, można użyć brzoskwinie, borówki amerykańskie, truskawki.
SMACZNEGO !

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger