- ok. 140 g makaronu ( ja użyłam Fusilli lunghi Garofalo)
- 250 g kurek (użyłam mrożonych)
- 3 średnie pomidory
- 1 średnia cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy extra vergine
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- świeżo zmielony pieprz
- świeżo zmielona sól (ja na co dzień używam himalajską różową)
grudnia 03, 2014
Makaron z Kurkami, Pomidorami i Pietruszką
3 komentarze:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
świetny pomysł i fajny kształt makaronu:)
OdpowiedzUsuńAle fajny makaron ;-D
OdpowiedzUsuńLubię takie dania, Twój makaron ślicznie zakręcony :)
OdpowiedzUsuń