Składniki na 1 porcję:
- 100 g płatków owsianych Skworcu
- 120 ml mleka
- 5 sztuk orzechów brazylijskich Skworcu
- 1 mała garstka Crispearls (to te białe kuleczki czekoladowe, możecie użyć posiekanej białej czekolady)
- 1 łyżka suszonej żurawiny Skworcu
- 1 kawałek kandyzowanej kantalupy (melona) Skworcu
- 3 kawałki kandyzowanego ananasa mix Skworcu
- 1 łyżeczka kandyzowanej czarnej porzeczki Skworcu
- 1 garść świeżych leśnych jagód (z racji pory roku użyłam mrożonych)
- syrop z agawy Skworcu (kto lubi bardziej słodko niech sobie dosłodzi właśnie tym syropem)
Wykonanie:
No to jak to u mnie było? Wieczorkiem jak zwykle płatki wsypałam do miseczki, zalałam zimnym mlekiem, miseczkę przykryłam talerzykiem i wstawiłam do lodówki. Ja poszłam spać, a płatki w tym czasie ładnie namakały. Rano razem z głodem poszłam do kuchni. Wyjęłam miseczkę. Z szafek powyciągałam torebki z bakaliami. Wszystkie kandyzowane owoce pokroiłam na małe kawałeczki, oprócz oczywiście czarnej porzeczki :) Orzechy brazylijskie również posiekałam. Wszystkie dodatki wrzuciłam na płatki owsiane i wymieszałam wszystko razem. Na koniec wysypałam jagody i lekko podgrzałam w mikrofali. Na końcu zjadłam.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)