lutego 20, 2015

Smoothie Szpinakowo- Grejpfrutowe ze Spiruliną


Lubię takie szklanki z rana. Jest taki jak lubię, nie jest słodki i mdły, ale orzeźwiający i do tego bardzo zdrowy. Jaka jest historia jego powstania? Całkiem niechcący :) Chciałam jakość wykorzystać połowę pojemnika świeżego szpinaku, który został z ostatniego obiadu, postanowiłam połączyć go z grejpfrutem, dodałam mrożone truskawki i spirulinę, aby podnieść jego wartość witaminowo odżywczą. Wyszedł pyszny i nie słodki!. Mocno wyczuwalny smak grejpfruta, więc jeśli nie lubicie tego owocu to odpuśćcie sobie to smoothie lub jeśli chcecie, możecie dodatkowo posłodzić go syropem z agawy, ksylitolem lub miodem?


Składniki na 1 szklankę:
  • połowę opakowania świeżego szpinaku ok. 2 duże garście :)
  • 1 grejpfrut czerwony
  • 4 truskawki (użyłam mrożonych)
  • 1 mała łyżeczka spiruliny

Wykonanie:
Do dzbanka blendera wrzucamy 4 truskawki, liście szpinaku, wydrążony miąższ z grejpfruta i sok, który z niego wyciekł podczas wyciągania miąższu, wsypujemy spirulinę i wszystko razem dokładnie miksujemy. Przelweamy do szklanki i Na zdrowie Kochani!
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger