maja 10, 2014

Spirulinowy Koktajl II z Miętą


Zaczynać dzień od mega bomby witaminowo - aminokwasowej, czyż to nie piękne? Po wypiciu jeszcze to uczucie spełnienia dobrego uczynku dla siebie, świadomość, że zrobiliśmy dobrze naszemu organizmowi. Fajne uczucie. Dodatkowo uczucie lekkości i sytości jednocześnie. W przypadku tego koktajlu postanowiłam popracować nad wyeliminowaniu posmaku glonów w napoju. Postanowiłam dodać świeżą miętę, która zneutralizowała w większości ten posmak. Smakowało. Nie ukrywam, że to nie koniec moich kombinacji ze spiruliną.


Składniki:
  • mleko
  • 1 banan
  • duża garść malin, ja użyłam mrożonych
  • kilka listków świeżej mięty pieprzowej
  • 1 malutka łyżeczka spiruliny sproszkowanej Skworcu

Wykonanie:
Nie dodawałam cukru, nie czułam takiej potrzeby. Jeśli dla Was koktajl okaże się mało słodki możecie sobie dosłodzić :) Tak jak w pierwszym koktajlu wszystkie składniki wrzucamy do dzbanka blendera i miksujemy. Tu jak widzicie, kolor zielony jest mniej intensywny i smak glonów minimalnie wyczuwalny. Do dzieła Kochani! Na zdrowie!
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)


Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger