sierpnia 21, 2014

Łososiowe Różyczki


Łosoś z kawą?Długo patrzyłam i zastanawiałam się co z nim dalej zrobić. Łosoś z kawą i młotkowaną mieszanką kolorowego pieprzu, połączyłam z kremowym serkiem śmietankowym, aby całość nie była mdła na podkład wybrałam awokado z cytryną, a przysłowiową wisienką na torcie był chrzan z pigwą firmy ETERNO. Dla mnie pysznie i niebanalnie!


Osobiście byłam bardzo ciekawa jak smakuje chrzan z pigwą. Po spróbowaniu smak tego produktu zauroczył mnie do tego stopnia, że nie mogłam odejść od słoiczka. Ostrość chrzanu połączona z pigwą daje nam produkt, który daje nam nieograniczone możliwości łączenia. Do pieczonego mięsa, do kanapek z szynką, a także do zabaw smakowych z łososiem. Firma Eterno? Mówią, że to co robią robią z pasją. Ja mogę napisać tylko, że po raz pierwszy mogłam zobaczyć pasję na własne oczy. Każdy słoiczek zapakowany tak jakby był tym jedynym. Każdy produkt dopieszczony z wielką starannością, i gumeczka i wstążeczka i papierek i etykietka, dużo tego? Może tak, ale ja otwierając paczkę poczułam się wyjątkowo, tak jakbym dostała paczkę z przetworami od ukochanej babci, dla której ja byłabym ukochaną wnuczką. Niedługo moja przyjaciółka ma urodziny, a takie przetwory idealnie nadają się również na prezent :)

Składniki:
  • 100 g łosoś norweski z kawą Suempol
  • 1/2 opakowania serka kremowego śmietankowego 
  • 1 awokado
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżeczki chrzanu z pigwą ETERNO
  • kilka listków świeżej szałwii do dekoracji

Wykonanie:
Cytrynę sparzyłam wrzątkiem, przecięłam na połowę i z jednej połówki wycisnęłam sok. Awokado obrałam i pokroiłam w kosteczkę, którą przelałam sokiem z cytryny,aby awokado nie ciemniało. Kostki awokado wyłożyłam na duży talerz, z płatów łososia z kawą uformowałam różyczki, pomiędzy płatami, które imitowały płatki róży wcisnęłam szprycą kremowy serek. Chrzan wycisnęłam cieniutką kreseczką po serku kremowym. Każdą różyczkę spięłam jedną wykałaczką i ułożyłam na kosteczkach awokado i przybrałam świeżymi listkami szałwii. Jak tylko skończyłam robić zdjęcia od razu zabraliśmy się za jedzenie. Pyszne!
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)

2 komentarze:

  1. ten chrzan bardzo mnie zaciekawił... bardzo fajny przepis, z chęcią spróbuję :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Cześć, jestem Blondynka.

Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.

Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.

Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.

W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.

Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.

Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!

Drukuj

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger