grudnia 13, 2014

Koktajl Pomarańczowy ze Spiruliną


Pamiętacie jak w lato kombinowałam różne połączenia smakowe koktajli i spiruliny? Dążyłam do tego, aby smak glonów był jak najmniej wyczuwalny i w tym przypadku nie poczułam smaku glonów. Oh yeah! Dlaczego nie wrzuciłam żadnej mięty, bazylii czy melisy, jak to zwykle czyniłam? Mój zielony "ogródek" przechodzi kryzys i do wyboru miałam świeże liście laurowe albo rozmaryn, tak więc odpuściłam, ale  i tak wyszło super :) Polecam, bo smak świetny, bo samo zdrowie i mnóstwo składników odżywczych, to dzięki spirulinie.
Więcej o spirulinie i kilka innych napojów z jej dodatkiem znajdziecie w tych postach:

SKŁADNIKI:
  • 4 dojrzałe, słodkie pomarańcze
  • 1 malutka łyżeczka spiruliny Skworcu


Wykonanie:
Jak zauważyliście składników jest tyle, że ho ho! Najważniejsze i najbardziej pracochłonne było usunięcie błonek z pomarańczy. Tylko sam miąższ, bo błonki nie zmiksują się dokładnie, uwierzcie, sprawdzałam :) Jak już oddzielimy miąższ, wkładamy go do blendera, wsypujemy małą, płaską łyżeczkę spiruliny w proszku i dokładnie miksujemy, a potem? Na zdrowie!
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger