Źródło przepisu: Kwestia Smaku.
- 1 opakowanie makaronu muszelki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 500 g mięsa mielonego
- 1 puszka pomidorów w kawałkach w zalewie pomidorowej
- 3 łyżki ketchupu pikantnego
- 1 opakowanie warzyw Mieszanka meksykańska Iglotex (450 g) (marchew, fasola czerwona, groszek zielony, papryka czerwona, cebula, kukurydza)
- 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki mielonej Skworcu
- 1/2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej mielonej Skworcu
- 1/3 pieprzu cayenne
- odrobina kminu rzymskiego
- 1 i 1/2 łyżeczki suszonego oregano Skworcu
- sól
- pieprz
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)
/*post zawiera lokowanie produktu - Wok Salento White Stone włoskiej firmy Ballarini/
Pyszny obiadek :-)
OdpowiedzUsuń