października 03, 2014

Nowa jakość grillowania we własnej kuchni!


Tym razem pod lupę wzięłam kolejny produkt firmy Ballarini, a jest nim patelnia grillowa z linii Salento White Stone.
Linia Salento White Stone jak już wspomniałam w poprzednich recenzjach Biały Kamień z Salento i Ceramiczna Elegancja jest to linia niezwykle elegancka, z klasą. To naprawdę widać! Dodatkowo naczynia z tej linii długo utrzymują ciepło. Patelnia ściągnięta z ognia jeszcze kilkanaście minut jest gorąca. Pewnie to dzięki grubości dna, które ma aż 4 mm grubości.

TRADYCYJNIE MOJE PLUSY:
  • silikonowo-bakelitowa rączka - umożliwia nam pewny chwyt i nie wyślizguje się z mokrych dłoni,
  • doskonałe wyważenie patelni, 
  • rączka z możliwością dokręcenia śruby w dalekiej przyszłości,
  • Thermopoint - bez niego smażenie traci swój urok - genialny wynalazek!
  • elegancki design,
  • solidne wykonanie,
  • długo utrzymuje ciepło po zestawieniu z  palnika,
  • nie zawiera związków niklu, metali ciężkich oraz PFOA,
  • powłoka Keravis - odporna na uszkodzenia,
  • możliwość smażenia, opiekania bez tłuszczu,
  • bezproblemowe czyszczenie - wystarczy miękka strona myjki,
  • możliwość zapiekania potrawy w piekarniku do 160 stopni bez uszczerbku na naczyniu,
Kurcze, mogłabym tak wymieniać, wymieniać bez końca.

Z PRZYMRUŻENIEM OKA - PLUSY OKIEM BLONDYNKI:
  • Piękna! Z klasą!
  • Tak solidnie wykonana i odpowiednio wyważona, że mogłaby Nam Kobietom mogłaby służyć w celach samoobrony. Gdyby nagle włamał nam się złodziej do kuchni, to jakby dostał tą patelnią, pewnie by już nie wstał, a My mogłybyśmy kontynuować gotowanie :)
  • IDEALNA DLA FACETÓW, którzy często mieszają tym co akurat mają pod ręką,
  • IDEALNA DLA FACETÓW, bo oni również nie przepadają za myciem naczyń, a naczynia Ballarini czyści się z niesamowitą łatwością,
  • IDEALNA DLA FACETÓW, bo bardzo trudno jest przypalić potrawę w naczyniach do gotowania tej firmy.
  • IDEALNA DLA KOBIET, bo są piękne, dodatkowo potrafimy docenić jakość tych naczyń :)
A teraz przejdźmy do praktyki. Chcę Wam pokazać krok po kroku jak wyglądało przygotowanie Grillowanego kurczaka z karmelizowanymi śliwkami. Kiedyś jak tylko przestanę się wstydzić obiektywu kamery pokażę Wam to wszystko w formie filmik :) Tymczasem poniżej zobaczycie jak "czysto" grilluje się mięsko i jak wygodnie obok równocześnie można sobie karmelizować śliwki.

Poniżej widać jak zamarynowane mięsko z kurczaka grilluje się na suchej patelni.



Nic nie przywiera, smaży się bardzo ładnie i czysto :)


A tu już dodałam ocet balsamiczny z syropem klonowym. Rozmiar patelni umożliwia nam ułożenie mięsa z boku na patelni i możemy zająć się karmelizowaniem śliwek. Widać nawet, że płyn nie przypala się.



Zero tłuszczu i patelnia grillowa? Tu widzicie, że jeśli posiadamy tą patelnię grillową możemy odpuścić sobie kupno opiekacza elektrycznego. Bez dodatku tłuszczu, beż żadnego problemu opiekałam burrito. 




Cóż więcej mogę napisać?
Mogę jeszcze dorzucić Wam informację dotyczącą samej firmy Ballarini

Charakteryzuje ją:
  • solidność,
  • wyjątkowa terminowość,
  • łatwy kontakt,
  • fachowa pomoc zarówno w kwestiach technicznych jak i doboru patelni do naszych potrzeb,
  • gwarancja najwyższej jakości
  • produkty Ballarini posiadają do 5 lat gwarancji!!! - to o czymś świadczy ;)
Nie tylko zachwalam, ale polecam. Nie ukrywam, że wciąż staram się znaleźć minusy i niedociągnięcia w produktach. Cóż, na razie bezskutecznie. Ale to dobrze. Nadal mnie zaskakują, kiedy już myślę, że lepiej już się nie da w moje ręce wpada kolejny produkt, który sprawia, że otwieram usta ze zdziwienia, że poziom jakości i właściwości ponownie wzrósł o kolejny poziom :)

SERDECZNIE POZDRAWIA WAS
Wasza BLONDYNKA :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć, jestem Blondynka.

Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.

Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.

Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.

W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.

Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.

Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!

Drukuj

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger