- 1 jajko
- 80 g cukru drobnego
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii domowego, który jakiś czas temu zrobiłam (link do przepisu w nazwie)
- 100 g orzechów pekan Skworcu
listopada 26, 2014
Biscotti z Orzechami Pekan i Syropem Klonowym
4 komentarze:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
świetne do chrupania:)
OdpowiedzUsuńChodziłam dzisiaj po sklepach w poszukiwaniu syropu klonowego i znalazłam. Jednak mała buteleczka u nas kosztuje 20 zł (biedronka więc i jakość pewnie średnia). Można to czymś zastąpić? Czym?
OdpowiedzUsuńAniu, można, np. syropem z agawy, golden syrup lub miodem. Smak lekko się zmieni gdyż syrop klonowy ma specyficzny smak .
UsuńUwielbiam biscotti, a w takiej wersji smakowej jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuń