marca 05, 2014

Granola Klonowa z Orzechami Pekan


Już nie chcę słyszeć o granoli ze sklepu! Ta jest przepyszna i jak pachnie..mmmm. Pracy przy niej nie ma wcale! Trudno jej się oprzeć, wyjadam ją na sucho i zjadam z mlekiem i owocami.  Przepis pochodzi z Moje Wypieki.



Składniki:
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki orzechów pekan posiekanych (w sklepie SKWORCU możecie kupić dobrej jakości orzechy)
  • 1/2 szklanki syropu klonowego
  • 1/4 szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli

Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszałam łyżką w misce. Po wymieszaniu wyłożyłam mieszankę na blachę i piekłam w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 40 minut, co 10 minut mieszałam granolę w blaszce. Jak wszystkie składniki mocno się zrumieniły wyciągnęłam granole i przełozyłam do szczelnego pojemnika.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)

3 komentarze:

Cześć, jestem Blondynka.

Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.

Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.

Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.

W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.

Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.

Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!

Drukuj

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger