Już nie chcę słyszeć o granoli ze sklepu! Ta jest przepyszna i jak pachnie..mmmm. Pracy przy niej nie ma wcale! Trudno jej się oprzeć, wyjadam ją na sucho i zjadam z mlekiem i owocami. Przepis pochodzi z Moje Wypieki.
Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki orzechów pekan posiekanych (w sklepie SKWORCU możecie kupić dobrej jakości orzechy)
- 1/2 szklanki syropu klonowego
- 1/4 szklanki brązowego cukru
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszałam łyżką w misce. Po wymieszaniu wyłożyłam mieszankę na blachę i piekłam w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 40 minut, co 10 minut mieszałam granolę w blaszce. Jak wszystkie składniki mocno się zrumieniły wyciągnęłam granole i przełozyłam do szczelnego pojemnika.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)