marca 05, 2014

Granola Klonowa z Orzechami Pekan


Już nie chcę słyszeć o granoli ze sklepu! Ta jest przepyszna i jak pachnie..mmmm. Pracy przy niej nie ma wcale! Trudno jej się oprzeć, wyjadam ją na sucho i zjadam z mlekiem i owocami.  Przepis pochodzi z Moje Wypieki.



Składniki:
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki orzechów pekan posiekanych (w sklepie SKWORCU możecie kupić dobrej jakości orzechy)
  • 1/2 szklanki syropu klonowego
  • 1/4 szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli

Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszałam łyżką w misce. Po wymieszaniu wyłożyłam mieszankę na blachę i piekłam w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 40 minut, co 10 minut mieszałam granolę w blaszce. Jak wszystkie składniki mocno się zrumieniły wyciągnęłam granole i przełozyłam do szczelnego pojemnika.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger