lutego 16, 2013

Pizza na razowym spodzie


Źródło: Z jakiegoś forum dla kulturystów :)
Składniki:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej razowej
  • 1 szklanka maki pszennej
  • 1/4 kostki drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 płaska łyżka soli
  • 3/4 szklanki ciepłej wody


Wykonanie:
Drożdże rozrabiamy z wodą cukrem i łyżką mąki pszennej, odstawiamy na ok 15 minut. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i rozczyn, a na końcu w trakcie wyrabiania ciasta dodajemy oliwę. Dokładnie wyrabiamy i i dzielimy na 3 "bułeczki". Smarujemy je lekko oliwą, aby nie wyschły, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Po czasie oczekiwania ciasto rozciągamy lub rozwałkowujemy i kładziemy na blachę. Smarujemy sosem  pomidorowym i dajemy co nam żołądek podpowiada:) Pieczemy w temperaturze ok. 200-220°C.
SMACZNEGO!!!
Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger