- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- sól
- pieprz młotkowany z kolendrą Kamis
- 3 łyżki oliwy lub oleju
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki Skworcu
- 2 łyżeczki mielonej papryki ostrej Skworcu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego Skworcu
października 09, 2014
Pieczony Filet z Kurczaka na Kanapki
11 komentarzy:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
zgadzam się co do sklepów mięsnych - nie dość, że drogie to jeszcze mięsa w nich niewiele... bardzo podoba mi się pomysł na domową wędlinę :) prezentuje się naprawdę wspaniale!
OdpowiedzUsuńSami korzystamy w domu z tego rozwiązania, najczęściej piecze się u mnie właśnie filety ale pojawiają się też inne mięsa. Smak jest o wiele lepszy.
OdpowiedzUsuńZamierzam zrobić ale zastanawia mnie czy to filet z kurczaka, czy nie aby z indyka bo coś duży jak na kurczaka ;)
OdpowiedzUsuńDrogi Anonimowy, jeśli podaję przepis na filet z kurczaka, to na zdjęciu nie pokazuję indyka. A tak w ogóle to indyka jeszcze nie piekłam . Pozdrawiam:)
Usuńskoro napisane że kurczak to kurczak nie widzę sensu w tym aby autorka miała pisać co innego i pokazywac co innego , poza tym zdjęcia nigdy nie oddają wszystkiego pewnie robione funkcją makro a ono powiększa i tyle
UsuńMoniko, dziękuję za konkretny i sensowny komentarz. Zdjęcie było robione z bliska, nie funkcja makro. Przez tą burzę komentarzy dotyczących wielkości fileta z kurczaka będę musiała upiec filet z indyka dla porównania :) Kochani czytelnicy, gdyby to był inny filet napisałabym o tym :)
Usuńja tylko zapytałam bo czasem bywają błedy a tu takie złośliwości.... Przepraszam że zapytałam. Pani Magdalenie życzę powodzenia w gotowaniu a Pani Monice większego dystansu i pytanie nie było do Pani.... Mam nadzieję że komentarz zostanie zatwierdzony a pierś robiłam i wyszła pysznie. Pozdrawiam :)
UsuńDrogi Anonimowy, myślę że nie było tu złośliwości. Zrobiło się małe zamieszani co do wielkości fileta z kurczaka :) Cieszę się, że mięsko wyszło Ci pyszne, to jest najważniejsze. Zachęcam teraz do upieczenia schabu z przepisu Pieczony schab z sosem chrzanowym - jest pyszny :) Pozdrawiam serdecznie :)
Usuńciekawy przepis, duża porcja jak na jednego fileta
OdpowiedzUsuńmoże deseczka jest mała, przez co filet optycznie wygląda na większy ;)
Usuńdzięki na pewno wykorzystam bo przepis prosty i przyprawy takie jakie lubię
OdpowiedzUsuń