- 200 g masła w temperaturze pokojowej
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 żółtko
- szczypta soli
- 1 łyżka lawendy (kwiatów)
- otarta skórka z cytryny + odrobina soku wyciśniętego z cytryny
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- garść suszonej żurawiny, posiekanej
października 12, 2013
Ciasteczka Lawendowe z Żurawiną
1 komentarz:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
Lawendowe znam, dodatek żurawiny to dla mnie nowość. Ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuń