- 8 cienkich i długich plasterków boczku
- 1/3 opakowania Fettucinne
- 150 ml śmietanki kremówki 30%
- 2 żółtka
- 2 łyżki parmezanu lub grana padano
- pieprz
- sól
- 2 ząbki czosnku
- kilka gałązek świeżego tymianku
- oliwa z oliwek
lipca 15, 2014
Makaron Śmietanowo- Czosnkowy w Koszyczku z Boczku
2 komentarze:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
Zaszalałaś kobitko :-) super obiadek :-)
OdpowiedzUsuńMniam szybkie i bardzo dobre. Zrobiłam, ale boczek w kostke pokroiłam i przesmarzyłam, akurat taki miałam. Zawsze zastanawiało mnie co daje śmietana z żółtkami czy zagęszcza, czy smak bo nigdy tak nie robiłam. Zrobię jeszcze nie raz :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za przpis :)