- 2 buraki
- 2 pomarańcze
- 1 gałązka rozmarynu
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki octu balsamicznego
- świeża bazylia
- sól
- pieprz
W rondelku rozgrzałam masło, oliwę, dodałam rozmaryn, miód, 2 łyżki octu balsamicznego i sok razem z pomarańczami i podgrzewałam na średnim ogniu przez około 3 minuty. PO tym czasie łyżką cedzakową wyciągnęłam cząstki pomarańczy i położyłam na talerzyk. Do sosu wrzuciłam ósemki buraka i dusiłam w sosie przez kilka minut. Na talerzu, na którym chciałam podać pieczonego buraka z pomarańczami ułożyłam trzy liście sałaty, na których poukładałam buraki, pomarańcze i całość polałam sosem i posypałam świeżą bazylią.
To był dzień z cyklu "Każdy ma ochotę na coś innego", więc podałam buraka z wątróbkami drobiowymi i serem camembert smażonego w panierce. Wyszedł sycący talerz, który zastąpił nam danie obiadowe, w efekcie końcowym pysznie.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)
Firmę Ballarini znacie, bo na moim blogu pojawia się, kurcze już ponad rok, no właśnie pojawia się od ponad roku. Pokazywałam i opowiadałam Wam o różnych liniach, ciągle ktoś tam marudził, że aaaa takie drogie, więc Moi Kochani dziś przedstawiam Wam świeżynkę :) Nowa linia, która jest połączeniem jakości granitu i dostępności jeśli chodzi o cenę.
Linia LUCCA!
Naczynia tej linii mają powłokę granitową, nie przywieralną typu non stick, czyli potrawy się nie przypalają i można smażyć je bez użycia tłuszczu.Kochani wiem co piszę, od roku na co dzień używam wyłącznie garnków i patelni Ballarini, nie oszczędzam ich specjalnie i do dziś mi służą! Nawet nie macie pojęcia, że jestem Wam w stanie porównać i napisać, że na przykład w woku linii Granitium potrawy szybciej się smażą i duszą niż w woku linii Whitestone Salento, różnica to kilkanaście sekund. Przypuszczalibyście? No więc na czym to skończyliśmy? Ooo, cena! Linia LUCCA nie kosztuje dużo kasy, więc myślę, że to Wam się też spodoba, a dodatkowo firma zrobiła fajną akcję z siecią sklepów Alma i te naczynia możesz kupić 50% taniej, chcesz dowiedzieć się więcej o tym? W takim razie kliknij, bo jak ja się o tym rozpiszę, to zamiast postu spod moich palców wyjdzie opowiadanie ;) Tu masz link jak kupić LUCCA 50% taniej! UWAGA promocja trwa do 31 maja! Czyli w przypadku tego rondelka, zamiast 125 zł zapłacicie 62,50 zł! Nieźle! Połowa ceny za taką jakość, kto by pomyślał.
- powłoka non stick (umożliwia beztłuszczowe smażenie)
- granitowa powłoka, komfort obcowania z naturą i ciekawy design
- wygodna rączka
- można używać w piekarniku do 160 stopni
- niska cena
- wysoka jakość
- prostota w wykonaniu ułatwiająca utrzymanie naczynia w czystości
- nie trzeba szorować, bardzo łatwo zmyć zaschnięte resztki
- bezpieczna dla zdrowia i środowiska, bo nie zawiera PFOA, związków niklu ani metali ciężkich
- 4 lata gwarancji
- rondel tej linii ma lekko wygięte brzegi co ułatwia wylewanie płynnych produktów z rondelka
świetny pomysł na buraczka :)
OdpowiedzUsuń