- ok. 2,5 szklanki puree z dyni
- 1 nieduża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka mleczka kokosowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 3/4 łyżeczki czerwonej pasty curry
- sól do smaku
- suszony tymianek
- grzanki razowe
kwietnia 04, 2016
Zupa Dyniowa z Mleczkiem Kokosowym
3 komentarze:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
Uwielbiam !!! Ale narobiłaś mi smaka na tę zupkę :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda, ja osobiście lubię dodać trochę chilli
OdpowiedzUsuńhttp://owcewgorach.pl/ moją pasją!
Pozdrawiam i zapraszam
Ja zamiast chili dodałam pasty curry, która jest równie ostra :)
Usuń