lutego 14, 2013

Frutti di mare według Blondynki



Składniki:
  • 250 g owoców morza
  • 5 szt krewetek Black Tiger (opcjonalnie)
  • 200 g dzikiego ryżu
  • 50 g wędzonego boczku
  • 4-5 ząbków czosnku
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • garść zielonych oliwek (opcjonalnie)
  • sól
  • pieprz
Wykonanie:
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Zamrożone owoce morza opłukać gorącą wodą. Pokrojony drobno boczek i czosnek podsmażyć na oliwie z oliwek. Następnie dodać owoce morza. Po 2-3 minutach dodać ugotowany ryż, pokrojone oliwki oraz posiekaną natkę pietruszki. Dobrze wymieszać. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok 15 minut. Doprawić według uznania.
SMACZNEGO !!!
Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger