marca 26, 2013

Ciasto czekoladowe z gruszkami



Przepis pochodzi z programu Nigelli Lawson.
Składniki:
  • 2 puszki gruszek w zalewie (lub kompot)
  • 125 g mąki pszennej
  • 125 g cukru (może być cukier puder)
  • 25 g kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 150 g masła miękkiego
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego


Wykonanie:

Ustaw piekarnik na 220°C. Gruszki odsącz z zalewy. Formę wysmaruj  masłem. Gruszki ułóż w formie do zapiekania wypukłą stroną do góry. Składniki ciasta wymieszaj za pomocą miksera na jednolitą masę (jeśli wyda się za gęsta można dodać syropu z gruszek). Masę rozprowadź równomiernie na gruszkach. Piecz na dolnej półce ok.25-30 minut. Pokrój. Podawaj z sosem czekoladowym lub bitą śmietaną.
SMACZNEGO !!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć, jestem Blondynka.

Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.

Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.

Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.

W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.

Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.

Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!

Drukuj

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger