Źródło: z jakiejś gazety
Składniki:
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 łyżki kakao
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki blanszowanych migdałów
- 3 jajka
Wykonanie:
Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao, migdały. Dodajemy jajka i zagniatamy ciasto. Cisto podzielić na dwie równe części i ponownie zagniatamy. Z każdej części formujemy wałek, lekko go spłaszczamy, przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do160 stopni na 35 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasta z piekarnika, studzimy tak aby dało się je dotykać i oba kawałki kroimy na kromeczki o grubości około 5 mm. Plasterki układamy na blaszce i wstawiamy z powrotem do piekarnika na około 25 minut, aż Biscotti będą chrupiące.
SMACZNEGO!!!