"Utylizacja" rabarbaru ciąg dalszy. Skorzystałam z przepisu Kwestia Smaku . Autorka w przepisie napisała, że wyjdzie 1 i 1/2 szklanki syropu, mi wyszło jedynie 1/2 szklanki - za długo trzymałam na gazie i trochę wyparowało :) Cóż, zdarza się :D
Składniki:
- 600 g rabarbaru
- 200 g cukru
Wykonanie:
Rabarbar myjemy i kroimy na kawałeczki. Ja wrzuciłam do teflonowego woka, zasypałam cukrem i podgrzewałam około 30 minut. Od czasu do czasu mieszałam. Po tym czasie wszystko przecedziłam przez sitko i przelałam do szklanki:) Smak rewelacyjny!
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!