Składniki:
- 250 g miękkiej margaryny Kasia
- 150 g drobnego cukru
- 3 jajka
- 200 g mąki pszennej
- 100 g zmielonych migdałów
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- otarta skórka z jednej cytryny lub pomarańczy
- 3 łyżki bułki tartej (z małą górką)
- 500 g agrestu
- 3 łyżki cukru trzcinowego
Wykonanie:
Margarynę utrzeć z cukrem do białości. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku, jak dodamy wszystkie trzy na raz, to masa się zważy.
Wszystkie sypkie składniki (oprócz bułki tartej i cukru trzcinowego) mieszamy razem. I na koniec wmiksowujemy do masy maślanej.
Prostokątną formę o wymiarach 23x17 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej formy wykładamy ciasto, wyrównujemy. Wierzch posypujemy równomiernie bułką tartą, w to wciskamy owoce agrestu, jeden obok drugiego. Owoce mają być zanurzone w cieście do połowy. Całość posypujemy cukrem trzcinowym.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 60 minut, do suchego patyczka. Po ostudzeniu kroimy na kwadraty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!