- 250 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g cukru
- 75 g brązowego cukru + do posypania muffinek przez pieczeniem
- 1 łyżeczka imbiru mielonego
- 140 ml kwaśnej smietany 12% lub 18%
- 125 ml ojeju słonecznikowego lub rzepakowego
- 1 łyżka miodu
- 2 jajka
- 300 g gruszek obranych i pokrojonych w kostkę
października 17, 2013
Muffinki z Gruszkami i Imbirem
2 komentarze:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
Gruszki i imbir to połączenie idealne :) Robiłam kiedyś podobne muffinki :)
OdpowiedzUsuńMmm, pychota :) Uwielbiam gruszkowo-imbirowe połączenie :)
OdpowiedzUsuń