Bardzo ubolewałam, że kremu snikers nie ma już w sprzedaży. Od dziś już mi nie szkoda, bo mogę go sobie sama zrobić kiedy tylko zechcę. Pierwotnie miałam zrobić z przepisu innego bloga, jednak do swojego kremu snikers użyłam swojej domowej nutelli, blog Just My Delicious zainspirował mnie do stworzenia tego kremu, kombinowałam sama z wyjątkiem masła orzechowego, ale o tym pisałam w poście dotyczącym masła. Koniecznie musicie zrobić ten krem - PYCHA! Na zdjęciu widzicie ile mi jeszcze nutelli zostało - dziecko szczęśliwe, nutellę wyjada łyżeczką :)

Składniki:
- Masło orzechowe z tego przepisu
- Domowa Nutella z tego przepisu
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 530 g
Wykonanie:
Mleko skondensowane gotujemy 2 godziny pod przykryciem, po tym czasie studzimy puszkę i otwieramy. Masło orzechowe, domową nutellę i powstałą masę kajmakową układamy warstwami w słoiku. Pozostawiamy do zastygnięcia i potem tylko patrzymy jak nasz krem znika ze słoika.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)

