- 200 g orzechów laskowych
- 150 g czekolady (100 g mlecznej i 50 g gorzkiej)
- 2 łyżki syropu klonowego lub miodu
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (533g)
października 26, 2013
Domowa Nutella
15 komentarzy:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
Fajny przepis:)
OdpowiedzUsuńWygląda przesmacznie! :)
OdpowiedzUsuńPyszności! Dużo lepsza od sklepowej!
OdpowiedzUsuńMuszę to wypróbować. Przepis "brzmi" rewelacyjnie, a u mnie w domu dwa nutellowe łasuchy - dziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuńPyszne ile moze stac w lodówce
OdpowiedzUsuńIle może stać? Hmm.... pewnie coś do ok. 2 tygodni, ale u mnie zwykle stoi do 5 dni, bo znika szybko :)
UsuńA ona zastyga czy zawsze jest taka lejaca?
OdpowiedzUsuńZastyga jak nutella ze sklepu.
UsuńPrzynajmiej wiadomo co jemy, bez dodatkowych, zbędnych składników jak w tych kupczych. Super;)
OdpowiedzUsuńwłaśnie zrobiłam, super, przepyszna, lepsza od kupnej bez porównania, dzięki za przepis!! pozdrawiam z nad morza ;-)
OdpowiedzUsuńTeż ją uwielbiamy. Jak masz i wiesz już jak zrobić nutellę, to koniecznie zrób Krem Snikers, też znajdziesz na blogu ;) Pozdrawiam.
Usuńwczoraj wzielam sie za wyprubowanoe przepisu,stoi teraz w lodpwce ale niestety nie zastygla mi.... jest taka troche lejaca... co teraz zrobic?
OdpowiedzUsuńJak mogła nie zastygnąć? Jesteś pierwsza, której się to zdarzyło.... Dagmaro, Czy trzymałaś się przepisu i podanych proporcji? Kurcze, przedwczoraj robił tą nutellę mój syn i zastygła po kilku minutach w lodówce, a robimy ją średnio raz na dwa tygodnie........
UsuńU mnie też nie zastyga lejaca jest.wychodzi ze za dużo mleka.
UsuńŻe ja wcześniej nie znałam tego przepisu?! Genialny taka nutella i jaka prosta! Szok! Zrobię na weekendzie :)
OdpowiedzUsuń