Tu z czystym sumieniem polecę sklep SKWORCU. Dlaczego ten sklep i więcej o nim możecie poczytać TUTAJ.
A teraz kilka słów o samej herbacie ;)
- czarna herbata Cejlon
- plasterki pomarańczy
- kwiatki pomarańczy i nagietka
- olejek bergamotowy
Herbata Czarna jest najbardziej znaną odmiana herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdej odmiany zielonej herbaty, poprzez poddanie jej procesowi fermentacji, a to powoduje zmianę zabarwienia liści na brązowo. Ten proces powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się poziom witaminy C i związków mineralnych. Zielona herbatę pije się, aby ugasić pragnienie, czarna działa rozgrzewająco.
Kilka słów o parzeniu:
Herbata powinna być zalewana wrzącą wodą. Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różna. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody należy użyć od pół do jednej łyżki suchej herbaty. Gdy zaparzamy w dzbanku musimy dosypać dodatkowo 1 łyżeczkę suchej herbaty. Dzbanek przed wsypaniem herbaty powinien być wcześniej ogrzany wrzącą wodą, a następnie wytarty do sucha.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)
lubię takie herbaty:)
OdpowiedzUsuń