Wafle, którym trudno się oprzeć. Wafle, które uwielbiałam jako dziecko, które uwielbiam jako dorosła kobieta, które uwielbia moje dziecko. Każdy kto je jadł bez przepisu nie chciał wyjść. To o czymś świadczy :) Przepis z zeszytu mojej Śp. Mamy. Przepis, który musicie zrobić - nie macie wyjścia :) Uwaga dla osób na diecie - trudno poprzestać na jednym kawałku ;) Smacznego Kochani!
Składniki:
- 1 opakowanie wafli tortowych
- 1 łyżka kakao
- 1 szklanka mleka w proszku
- 1/2 szklanki mleka
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka pasty waniliowej Skworcu
- 200 g masła
Wykonanie:
Mleko, cukier, pastę waniliową i masło zagotować. Zmniejszamy płomień i przesiewamy kakao i mleko w proszku. Energicznie mieszamy rózgą, aby w masie nie potworzyły się grudki. Powstałą masą przekładamy wafle, które na koniec zawijamy w papier, w którym były zapakowane. Wkładamy do lodówki i obciążamy na przykład dużą bambusową deską, albo tym co Wam wpadnie do rąk ;) Po około 2 godzinach możemy kroić wafla i delektować się jego smakiem.
/*post zawiera lokowanie produktu - rondel Granitium włoskiej firmy Ballarini/