Składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- sól morska Kamis
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki imbiru w proszku Kamis
- szczypta ostrej papryki Chili Kamis
- 1 łyżka listków świeżego tymianku
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżki oleju rzepakowego Biooil
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
Bawienie się czekoladą nie wiem dlaczego zawsze mnie relaksuje. Wcale nie muszę jej jeść, aby poczuć się dobrze. Czyżby tworzenie czekol...
Pyszności :-) wypróbuje Twoją marynatę :-) pierś nie będzie nudna :-):-):-)
OdpowiedzUsuńhttp://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Pyszności :-) wypróbuje Twoją marynatę :-) filet z kurczaka nie będzie nudny :-):-):-)
OdpowiedzUsuńhttp://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
właśnie mam zamiar sprawdzić tylko nie mam imbiru i mam nadzieję, że bez niego się obejdzie
OdpowiedzUsuńSuper przepis. Ja bym jeszcze dodał sosu słodko - kwaśnego :D
OdpowiedzUsuńWypróbuję tą marynatę bo wygląda pysznie :D
Zrobiłam, zamiast świeżego tymianku użyłam suszonego i natarłam podwójną pierś, potem usmażyłam. Smakowało, polecam :)
OdpowiedzUsuńWitam czy muszą być przyprawy firmy Kamis?Innych firm są też dobre i tak samo smaczne a tańsze? z pozdrowieniem smiling
OdpowiedzUsuńA jak myślisz? Sypnij sobie czym chcesz, przecież to oczywiste, że nie musi być Kamis.
UsuńMięsko wyszlo pyszne. Usmazylam je na oleju z dodatkiem masła. Polecam przepis!!!
OdpowiedzUsuń