Źródło przepisu: Kwestia Smaku.
- 1 opakowanie makaronu muszelki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 500 g mięsa mielonego
- 1 puszka pomidorów w kawałkach w zalewie pomidorowej
- 3 łyżki ketchupu pikantnego
- 1 opakowanie warzyw Mieszanka meksykańska Iglotex (450 g) (marchew, fasola czerwona, groszek zielony, papryka czerwona, cebula, kukurydza)
- 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki mielonej Skworcu
- 1/2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej mielonej Skworcu
- 1/3 pieprzu cayenne
- odrobina kminu rzymskiego
- 1 i 1/2 łyżeczki suszonego oregano Skworcu
- sól
- pieprz
Wykonanie:
W pierwszej kolejności rozgrzałam woka, wlałam oliwę i na rozgrzaną wyłożyłam mięso mielone, które podsmażyłam. Dodałam przyprawy, wymieszałam i na mięso wyłożyłam mieszankę warzyw. Woka przykryłam pokrywką i dusiłam kilkanaście minut.Kiedy marchewka i papryka były już miękkie dodałam pomidory i ketchup. Wszystko wymieszałam i dusiłam chwilę, potem zdjęłam pokrywkę i zredukowałam sobie nadmiar wytworzonego płynu. Podczas przygotowywania sosu makaron ugotowałam w osolonej wodzie.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)
/*post zawiera lokowanie produktu - Wok Salento White Stone włoskiej firmy Ballarini/
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)
/*post zawiera lokowanie produktu - Wok Salento White Stone włoskiej firmy Ballarini/