Linia Salento White Stone jak już wspomniałam w poprzednich recenzjach Biały Kamień z Salento i Ceramiczna Elegancja jest to linia niezwykle elegancka, z klasą. To naprawdę widać! Dodatkowo naczynia z tej linii długo utrzymują ciepło. Patelnia ściągnięta z ognia jeszcze kilkanaście minut jest gorąca. Pewnie to dzięki grubości dna, które ma aż 4 mm grubości.
TRADYCYJNIE MOJE PLUSY:
- silikonowo-bakelitowa rączka - umożliwia nam pewny chwyt i nie wyślizguje się z mokrych dłoni,
- doskonałe wyważenie patelni,
- rączka z możliwością dokręcenia śruby w dalekiej przyszłości,
- Thermopoint - bez niego smażenie traci swój urok - genialny wynalazek!
- elegancki design,
- solidne wykonanie,
- długo utrzymuje ciepło po zestawieniu z palnika,
- nie zawiera związków niklu, metali ciężkich oraz PFOA,
- powłoka Keravis - odporna na uszkodzenia,
- możliwość smażenia, opiekania bez tłuszczu,
- bezproblemowe czyszczenie - wystarczy miękka strona myjki,
- możliwość zapiekania potrawy w piekarniku do 160 stopni bez uszczerbku na naczyniu,
Kurcze, mogłabym tak wymieniać, wymieniać bez końca.
Z PRZYMRUŻENIEM OKA - PLUSY OKIEM BLONDYNKI:
- Piękna! Z klasą!
- Tak solidnie wykonana i odpowiednio wyważona, że mogłaby Nam Kobietom mogłaby służyć w celach samoobrony. Gdyby nagle włamał nam się złodziej do kuchni, to jakby dostał tą patelnią, pewnie by już nie wstał, a My mogłybyśmy kontynuować gotowanie :)
- IDEALNA DLA FACETÓW, którzy często mieszają tym co akurat mają pod ręką,
- IDEALNA DLA FACETÓW, bo oni również nie przepadają za myciem naczyń, a naczynia Ballarini czyści się z niesamowitą łatwością,
- IDEALNA DLA FACETÓW, bo bardzo trudno jest przypalić potrawę w naczyniach do gotowania tej firmy.
- IDEALNA DLA KOBIET, bo są piękne, dodatkowo potrafimy docenić jakość tych naczyń :)
A teraz przejdźmy do praktyki. Chcę Wam pokazać krok po kroku jak wyglądało przygotowanie Grillowanego kurczaka z karmelizowanymi śliwkami. Kiedyś jak tylko przestanę się wstydzić obiektywu kamery pokażę Wam to wszystko w formie filmik :) Tymczasem poniżej zobaczycie jak "czysto" grilluje się mięsko i jak wygodnie obok równocześnie można sobie karmelizować śliwki.
Poniżej widać jak zamarynowane mięsko z kurczaka grilluje się na suchej patelni.
A tu już dodałam ocet balsamiczny z syropem klonowym. Rozmiar patelni umożliwia nam ułożenie mięsa z boku na patelni i możemy zająć się karmelizowaniem śliwek. Widać nawet, że płyn nie przypala się.
Poniżej widać jak zamarynowane mięsko z kurczaka grilluje się na suchej patelni.
Nic nie przywiera, smaży się bardzo ładnie i czysto :)
Zero tłuszczu i patelnia grillowa? Tu widzicie, że jeśli posiadamy tą patelnię grillową możemy odpuścić sobie kupno opiekacza elektrycznego. Bez dodatku tłuszczu, beż żadnego problemu opiekałam burrito.
Cóż więcej mogę napisać?
Charakteryzuje ją:
- solidność,
- wyjątkowa terminowość,
- łatwy kontakt,
- fachowa pomoc zarówno w kwestiach technicznych jak i doboru patelni do naszych potrzeb,
- gwarancja najwyższej jakości
- produkty Ballarini posiadają do 5 lat gwarancji!!! - to o czymś świadczy ;)
Nie tylko zachwalam, ale polecam. Nie ukrywam, że wciąż staram się znaleźć minusy i niedociągnięcia w produktach. Cóż, na razie bezskutecznie. Ale to dobrze. Nadal mnie zaskakują, kiedy już myślę, że lepiej już się nie da w moje ręce wpada kolejny produkt, który sprawia, że otwieram usta ze zdziwienia, że poziom jakości i właściwości ponownie wzrósł o kolejny poziom :)
SERDECZNIE POZDRAWIA WAS
Wasza BLONDYNKA :)