października 13, 2015

Pudding Chia Matcha z Masłem Migdałowym Bananami i Jagodami


Nic nie poradzę, że Matcha to moja kulinarna miłość. Herbatę jeść, czy pić? Można i tak i tak. Matcha działa wręcz identycznie jak kawa, daje mocnego energetycznego kopa, a chia kopa odżywczego, a masło nadało wszystkiemu fajny smaczek, a ja miałam ekstra śniadanie. Malutka miseczka, a czułam się jakbym zjadła wiaderko owsianki, chodzi o sytość, ale czułam się lekko i gotowa do działania, a działać dzisiaj miałam przy torciku urodzinowym mojego syna i obiad i praca. Fajnie było. Jeśli jednak nie lubisz herbaty Matcha, po prostu ją pomiń  i już.



Składniki:

Wykonanie:
Mleko, wodę kokosową, syrop i herbatę Matcha zmiksowałam wszystko razem w blenderze. Mieszanką zalałam nasiona chia i przez pierwsze 15 minut co jakiś czas mieszałam nasiona z płynem. Potem miseczkę przykryłam folią spożywczą i odstawiłam na całą noc do lodówki. Rano nasiona były już napęczniałe i powstała gęsta galaterowata  konsystencja. Gotowy pudding przełożyłam do szklanej miseczki do połowy wysokości, na to wyłożyłam plasterki banana, masło migdałowe i jagody, potem kolejna warstwa puddingu i znowu banany, masło migdałowe i jagody. Wszystko razem stworzyło fajne połączenie smaków. Po zjedzeniu takiej miseczki bardzo długo nie chciało mi się jeść, czułam się lekko i pełna energii, poważnie ;)

Jeśli nie masz lub nie lubisz wody kokosowej zamień na zwykłą wodę mineralną niegazowaną lub przegotowaną. Możesz mleko zamienić na migdałowe, owsiane, konopne czy sojowe.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)


2 komentarze:

Cześć, jestem Blondynka.

Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.

Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.

Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.

W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.

Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.

Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!

Drukuj

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger