- 1/2 szklanki suszonych śliwek kalifornijskich (bez pestek)
- 1/2 szklanki suszonych daktyli (bez pestek)
- 1 szklanka orzechów pecan (100 g)
- ok. 1/2 szklanki kakao gorzkiego
- 4 łyżki syropu klonowego, można miodu
- kakao i cukier puder do obtoczenia
listopada 10, 2015
Trufle ze Śliwkami, Daktylami i Orzechami Pecan
4 komentarze:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
Można zamienić orzechy na inne, np laskowe bądź włoskie?
OdpowiedzUsuńJasne, że tak! Pecany w sumie są bardzo podobne w smaku do włoskich tylko bardziej łagodne w smaku.
UsuńSuper przepis. Czy z podanego przepisu wyjdzie tyle trufli ile jest na dolnym zdjeciu;-)? Dziekuje.
OdpowiedzUsuńTak, a jak zrobisz mniejsze to jeszcze więcej ;)
Usuń