Źródło: masa serowa Moje Wypieki, pomysł własny
SPÓD:
MASA SEROWA:
700 g twarogu półtłustego lub tłustego (zmielonego dwukrotnie, ja wrzucam ser do malaksera i miksuję)
1 łyżka soku z cytryny
1/2 szklanki śmietany kremówki 36% albo jogurtu naturalnego (125 ml) - ( z jogurtem jest również pyszne)
200 g drobnego cukru
2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szkl gorącej wody
DODATKOWO:
galaretka
konfitura truskawkowa lub wiśniowa
Twaróg zmiksowałam z sokiem, cukrem. Dodałam jogurt a na końcu zimną żelatynę. Z biszkopta foremkami do ciastek wycięłam gwiazdki i po jednej włożyłam na dno kieliszka, na biszkopt położyłam łyżeczkę konfitury, następnie szprycą wycisnęłam masę serową, na którą wylewałam galaretkę. Na środek można położyć po jednej wisience z konfitury.