Źródło: Notes Rodzinny
Składniki:
- łopatka wieprzowa
- duża cebula
- duża papryka
- 2 większe marchewki
- 1 większa pietruszka w korzeniu
- 3-5 ząbków czosnku
- puszka pomidorów
- ewentualnie 3-4 łyżki pasty paprykowej z tubki
- sól, pieprz, papryka
Mięso podsmażyć na smalcu. Delikatnie przyrumienić. Dużą cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do podsmażonego mięsa. Następnie zmiażdżony czosnek. Paprykę pokroić w paski, marchewkę i pietruszkę w zapałki. Pokrojone warzywa wrzucić do mięsa i cebuli. Dusić. Jak mięso i warzywa będą odpowiedniej miękkości dodać pomidory w puszce i pastę paprykową. Długo dusić. Doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku.
SMACZNEGO!!!