lutego 05, 2013

Gulasz


Źródło: Notes Rodzinny
Składniki:

  • łopatka wieprzowa
  • duża cebula
  • duża papryka
  • 2 większe marchewki
  • 1 większa pietruszka w korzeniu
  • 3-5 ząbków czosnku
  • puszka pomidorów
  • ewentualnie 3-4 łyżki pasty paprykowej z tubki
  • sól, pieprz, papryka

Mięso podsmażyć na smalcu. Delikatnie przyrumienić. Dużą cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do podsmażonego mięsa. Następnie zmiażdżony czosnek. Paprykę pokroić w paski, marchewkę i pietruszkę w zapałki. Pokrojone warzywa wrzucić do mięsa i cebuli. Dusić. Jak mięso i warzywa będą odpowiedniej miękkości dodać pomidory w puszce i pastę paprykową. Długo dusić. Doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku.
SMACZNEGO!!!


Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger