Nic nowego, znowu szperałam w blogu Kwestia Smaku . Uwielbiam przepisy Asi. Lubię gotować potrawy nowe, takie które wpadną mi w oko. W lodówce leżał ser ricotta, w szafce syrop klonowy, a cynamon to ulubiona przyprawa mojego Alexa i tak padło na te placuszki. "Banany tak fajnie przeszły syropem i cynamonem Mamo" - słowa mojego syna :) Cóż dodać więcej... zróbcie takie i podzielcie się wrażeniami :)
Składniki:
Suche:
- 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 250 g serka ricotta (można zastąpić jogurtem greckim)
- 2 duże jajka
- 2 łyżki roztopionego masła
- 1/4 szklanki mleka
Kocham wszystko z bananami;)
OdpowiedzUsuńJakie puchatki! :) Muszą być przepyszne.
OdpowiedzUsuńnawet sobie nie chce wyobrażać jak wspaniale to smakuje..
OdpowiedzUsuńzapraszam na indyka w pomarańczach i na rozdanie :)
www.cookplease.blogspot.com
jaki pulchniutkie ! mm pyszotka :)
OdpowiedzUsuńricotta i banany- cudne połączenie w pysznych placuszkach *-*
OdpowiedzUsuń