Składniki:
- 450 g fasolki szparagowej
- 2 małe pojedyncze piersi z kurczaka
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 mała garstka lisków świeżego tymianku
- sok z połowy cytryny
- ok. 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30%
- pieprz
- kostka warzywna
- 2 garście makaronu typu Rigatoni, czyli tzw rurki
- masło do smażenia
Wykonanie:
Fasolkę i makaron ugotować al dente.Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać czosnek, kostkę warzywną, pieprz i sok z cytryny. Do usmażonego mięsa dorzucamy ugotowaną fasolę i makaron. Całość mieszamy w woku.Na koniec wszystko zalewamy śmietanką i chwilkę podgrzewamy, żeby śmietanka troszkę odparowała.Przekładamy na talerze, po wierzchu posypujemy świeżym tymiankiem.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)