maja 21, 2013

Rureczki według Blondyneczki


Tak, znowu nie chciało mi się gotować. Dziś był makaron, w ogóle obiad zielony. Wersja prostsza od Kokardeczki według Blondyneczki . Na życzenie mojego syna z fasolką szparagową.

Składniki:

  • 450 g fasolki szparagowej
  • 2 małe pojedyncze piersi z kurczaka
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 mała garstka lisków świeżego tymianku
  • sok z połowy cytryny
  • ok. 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30%
  • pieprz
  • kostka warzywna
  • 2 garście makaronu typu Rigatoni, czyli tzw rurki
  • masło do smażenia


Wykonanie:
Fasolkę i makaron ugotować al dente.Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać czosnek, kostkę warzywną, pieprz i sok z cytryny. Do usmażonego mięsa dorzucamy ugotowaną fasolę i makaron. Całość mieszamy w woku.Na koniec wszystko zalewamy śmietanką i chwilkę podgrzewamy, żeby śmietanka troszkę odparowała.Przekładamy na talerze, po wierzchu posypujemy świeżym tymiankiem.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)


Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger