Składniki na 2 słoiki 500 ml:
- 1 kg wiśni wydrylowanych
- 500 g cukru
- 1 torebka żelfix lub konfiturex
Oczywiście wiśnie płuczemy, drylujemy. Delikatnie odciskamy z soku i wkładamy do garnka, ja do takich celów używam woka z teflonową powłoką. Zasypujemy cukrem i Żelfixem i smażymy kilkanaście minut. Ciepły przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i układamy na ściereczce dnem do dołu.Jak słoiki już będą zimne, wynosimy do spiżarni, piwnicy i czekamy na zimę :)
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!