marca 25, 2014

Pizza z Szynką i Pieczarkami


Nic na to nie poradzę, że mój syn uwielbia właśnie taką. Żadnej fantazji, tylko pieczarki, ser i szynka. Broń Boże cebuli, czy innych warzyw. Klasyka :) W tym poście na temat przepisu będzie krótko. Każda nazwa (sos pomidorowy do pizzy, sos czosnkowy do pizzy, ciasto na pizzę) będzie zaopatrzona linkiem, czyli klikasz w nazwę i wskakujesz na odpowiedni post z przepisem. Wszystkie podlinkowane nazwy są koloru czerwonego. Dlatego o tym piszę? Czasami piszecie i pytacie jak znaleźć proponowane przeze mnie produkty, które zawsze znajdują się w linkach :) 


Składniki:
Wykonanie:
Blat pizzy smarujemy sosem pomidorowym, układamy składniki i pieczemy w taki sam sposób jak jest podane w przepisie (Pizza a`la Caprese).


W tym poście całą uwagę skupię na Formie Perforowanej do Pizzy TOP-SILVER firmy Patisse, która jest dostępna w sklepie Garneczki.pl. Do tej pory myślałam, że to na czym pieczemy pizzę nie ma większego znaczenia. Jednak ma. Dużą rolę odgrywa forma i metoda wykonania. Jeśli przejrzycie wszystkie moje posty z pizzą zobaczycie, że poprzednie pizze były bardziej płaskie, tj. boki wyrośnięte, ale równe z ciastem. Tym razem postanowiłam pizzę rozkręcić w rękach. Rozkręcanie nie wyglądało tak  efektownie jak robią to profesjonalni pizzeman`i, ale udało się. Ten sam przepis, a zobaczcie jaka różnica w wyglądzie! W smaku również, bo  piekłam pizzę w wyżej wspomnianej formie. Tak i forma odegrała duże znaczenie, spód był lekko chrupiący, szkoda, że nie mogliście wpaść do mnie na degustację :) Mało tego formy nie musiałam niczym smarować, a po upieczeniu ciasto samo zsuwało się z pochylonej formy! Nie znaczy to, że bez tej formy i bez rozkręcania pizza wyjdzie niesmaczna. Do tej pory smakowała nam i wielu innym naszym gościom bardzo! Jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia. Każdy z nas lubi własne umiejętności podnosić na wyższy poziom, ja też ;) Ciasto na pizzę jest banalnie proste, a technikę tworzenia blatu sami udoskonalamy - Kochani trening czyni mistrza - Tak więc zachęcam do trenowania,a i do zakupów w sklepie Garneczki.pl
Dlaczego tak lubię i polecam ten sklep? Otóż przesyłka w błyskawicznym tempie znajduje się u klienta. Bardzo starannie pakują produkty, więc spokojnie możemy zamówić tam szkło i nawet bardzo delikatne i kruche produkty! Po trzecie w kontakcie z klientem są bardzo przystępni i sympatyczni. Odnoszę wrażenie, że Ci ludzie mają z kuchnią więcej do czynienia, niż by się mogło wydawać - dokładnie wiedzą co sprzedają, a sprzedają produkty bardzo dobrych firm. Oferta sklepu skierowana jest dla Wszystkich i dla każdego portfela. Jeśli chcecie się przekonać i razem ze mną dołączyć do sympatyków tego sklepu złóżcie tam zamówienie, a przekonacie się, że trudno Was będzie odciągnąć od sklepu Garneczki.pl.
SERDECZNIE POZDRAWIA WAS WSZYSTKICH
BLONDYNKA GOTUJE :)

Ps. Cieszę się, że jesteście, bo bez Was nie miałby sensu ten blog i cała Blondynka w tym wszystkim :)


Tak wygląda spód upieczonej formy!

A tak zsuwa się pizza z formy!

4 komentarze:

  1. wygląda pysznie chyba przez weekend tez sobie zrobię taką:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrób, zrób Justynko, a potem zrób zdjęcie i wyślij na maila podanego w zakładce na górze KONTAKT, planuję stworzyć galerię Waszych potraw i słodkości, które robicie z przepisów z mojego bloga! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pizza wygląda zachęcająco. Kiedyś też taką robiłem - na spodzie typowo włoskim - woda, mąka, drożdże ... pycha

    OdpowiedzUsuń

Cześć, jestem Blondynka.

Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.

Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.

Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.

W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.

Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.

Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!

Drukuj

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger