Nic na to nie poradzę, że mój syn uwielbia właśnie taką. Żadnej fantazji, tylko pieczarki, ser i szynka. Broń Boże cebuli, czy innych warzyw. Klasyka :) W tym poście na temat przepisu będzie krótko. Każda nazwa (sos pomidorowy do pizzy, sos czosnkowy do pizzy, ciasto na pizzę) będzie zaopatrzona linkiem, czyli klikasz w nazwę i wskakujesz na odpowiedni post z przepisem. Wszystkie podlinkowane nazwy są koloru czerwonego. Dlatego o tym piszę? Czasami piszecie i pytacie jak znaleźć proponowane przeze mnie produkty, które zawsze znajdują się w linkach :)
Składniki:
Wykonanie:
Blat pizzy smarujemy sosem pomidorowym, układamy składniki i pieczemy w taki sam sposób jak jest podane w przepisie (Pizza a`la Caprese).
W tym poście całą uwagę skupię na Formie Perforowanej do Pizzy TOP-SILVER firmy Patisse, która jest dostępna w sklepie Garneczki.pl. Do tej pory myślałam, że to na czym pieczemy pizzę nie ma większego znaczenia. Jednak ma. Dużą rolę odgrywa forma i metoda wykonania. Jeśli przejrzycie wszystkie moje posty z pizzą zobaczycie, że poprzednie pizze były bardziej płaskie, tj. boki wyrośnięte, ale równe z ciastem. Tym razem postanowiłam pizzę rozkręcić w rękach. Rozkręcanie nie wyglądało tak efektownie jak robią to profesjonalni pizzeman`i, ale udało się. Ten sam przepis, a zobaczcie jaka różnica w wyglądzie! W smaku również, bo piekłam pizzę w wyżej wspomnianej formie. Tak i forma odegrała duże znaczenie, spód był lekko chrupiący, szkoda, że nie mogliście wpaść do mnie na degustację :) Mało tego formy nie musiałam niczym smarować, a po upieczeniu ciasto samo zsuwało się z pochylonej formy! Nie znaczy to, że bez tej formy i bez rozkręcania pizza wyjdzie niesmaczna. Do tej pory smakowała nam i wielu innym naszym gościom bardzo! Jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia. Każdy z nas lubi własne umiejętności podnosić na wyższy poziom, ja też ;) Ciasto na pizzę jest banalnie proste, a technikę tworzenia blatu sami udoskonalamy - Kochani trening czyni mistrza - Tak więc zachęcam do trenowania,a i do zakupów w sklepie Garneczki.pl.
Dlaczego tak lubię i polecam ten sklep? Otóż przesyłka w błyskawicznym tempie znajduje się u klienta. Bardzo starannie pakują produkty, więc spokojnie możemy zamówić tam szkło i nawet bardzo delikatne i kruche produkty! Po trzecie w kontakcie z klientem są bardzo przystępni i sympatyczni. Odnoszę wrażenie, że Ci ludzie mają z kuchnią więcej do czynienia, niż by się mogło wydawać - dokładnie wiedzą co sprzedają, a sprzedają produkty bardzo dobrych firm. Oferta sklepu skierowana jest dla Wszystkich i dla każdego portfela. Jeśli chcecie się przekonać i razem ze mną dołączyć do sympatyków tego sklepu złóżcie tam zamówienie, a przekonacie się, że trudno Was będzie odciągnąć od sklepu Garneczki.pl.
SERDECZNIE POZDRAWIA WAS WSZYSTKICH
BLONDYNKA GOTUJE :)
Ps. Cieszę się, że jesteście, bo bez Was nie miałby sensu ten blog i cała Blondynka w tym wszystkim :)
Tak wygląda spód upieczonej formy!
A tak zsuwa się pizza z formy!
wygląda pysznie chyba przez weekend tez sobie zrobię taką:)
OdpowiedzUsuńZrób, zrób Justynko, a potem zrób zdjęcie i wyślij na maila podanego w zakładce na górze KONTAKT, planuję stworzyć galerię Waszych potraw i słodkości, które robicie z przepisów z mojego bloga! :)
OdpowiedzUsuńPizza wygląda zachęcająco. Kiedyś też taką robiłem - na spodzie typowo włoskim - woda, mąka, drożdże ... pycha
OdpowiedzUsuńSuper, że Wam się podoba! :)
Usuń