maja 02, 2014

KONKURS URODZINOWY EKSPRESOWY!


 

KONKURS URODZINOWY!
Dokładnie dziś kończę 32 lata, czy to dużo, mało? Nie ważne, ważne, że jestem szczęśliwa. W tym dniu chciałabym na odwrót, nie mi, ale ja komuś chciałabym dać prezent. 

Jedna osoba otrzyma ode mnie paczkę z produktami ze sklepu SKWORCU, który zasponsorował tą nagrodę, listę produktów ułożyłam JA. A w paczce znajdzie się:
  1. Herbata Bananowo - Wiśniowa
  2. Herbata biała Brzoskwinia-nektarynka
  3. Herbata Zielona Feng-Shui
  4. Cukier trzcinowy
  5. Czosnek Niedźwiedzi
  6. Jagody Goji
  7. Papryka Wędzona Słodka
  8. Sól himalajska drobna
  9. Daktyle drylowane
  10. Chipsy kokosowe
  11. Orzechy Nerkowce
  12. Pestki Dyni
Chciałam aby ktoś z Was poznał produkty z tego sklepu i sprawdził, czy to co piszę o jakości i smakach z tego sklepu to rzeczywiście prawda :)

Do rzeczy
Co trzeba zrobić?
PYTANIE:
Który z moich postów, w których wykorzystywałam produkty ze sklepu SKWORCU przypadł Ci najbardziej do gustu i napisz mi dlaczego?
Jak znaleźć te posty? Moja podpowiedź. Na blogu po lewej stronie znajduje się okienko "wyszukaj", tam wystarczy, że wpiszesz SKWORCU i wyskoczą Ci wszystkie posty, w których użyłam produktów z tego sklepu :)

Wasze odpowiedzi napiszcie w komentarzach poniżej tego postu konkursowego.
Na odpowiedzi czekam do 3 maja do północy!

Wasze komentarze będą niewidoczne do czasu ogłoszenia wyników.
Ogłoszenie zwycięzcy będzie 4 maja o godzinie 12:00.
Nagroda powinna dotrzeć do zwycięzcy do tygodnia od dnia ogłoszenia wyników.
Nagrody wysyłane są tylko na terenie Polski.

Serdecznie Pozdrawia
Wasza Blondynka :-*

17 komentarzy:

  1. Mi się podobają najbardziej domowe sezamki, dlatego, że za sezamem w innej postaci niż sezamki nie przepadam. Są słodkie - idealne, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a Twoje wersja jest bardzo zdrowa. Dodatek migdałów i jagód goji spodobał mi się tak bardzo, że zapragnęłam je zrobić! Nie wiedziałam, że zrobienie sezamków w domu jest tak proste :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mi najbardziej podobał się post Ameliowy wieczór. Bardzo lubię herbaty i jak zobaczyłam filiżankę z mieszanką pysznej owocowej herbaty to aż dostałam ślinotoku. Zachęciło mnie to do wypróbowania tych herbat bo wyglądają pysznie i dosłownie czułam ich smak i zapach :-) Lubię gdy herbaty są naturalnie słodkie bo nie używam cukru. A przeglądając stronę firmy znalazłam dużo interesujących propozycji. Dziękuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. A tak na marginesie to wszystkiego najlepszego z okazji Urodzinek :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Moim faworytem jest Mazurek z orzechami brazylijskimi. I nie tylko że kocham połączenie orzechów czekoladą, ale także przemawiają do mnie ich cudowne właściwości. Orzechy nie tylko są smaczne, ale i bardzo zdrowe. Zawierają zdrowe oleje , a także substancje hamujące powstawanie komórek nowotworowych. I jak ich nie jeść?

    OdpowiedzUsuń
  5. http://blondynkagotuje.blogspot.com/2014/04/mazurek-z-orzechami-brazylijskimi-na.html
    Bo uwielbiam orzechy pod każdą postacią. Bo uwielbiam ciasta orzechowe, czekoladowe. Ten jest idealny. Połączenie czekolady i orzechów - to jest to! W postaci tarty - cudowny!

    OdpowiedzUsuń
  6. Witam serdecznie! Przede wszystkim wszystkiego, co najlepsze dla Pani! :-)
    Najbardziej do gustu przypadł mi przepis na suszone pomidory w oleju słonecznikowym (http://blondynkagotuje.blogspot.com/2014/03/pomidory-suszone-w-oleju-sonecznikowym.html). Jeszcze do niedawna nie znałam ich smaku, dopiero mój partner zapoznał mnie z nim i jednocześnie nim oczarował. Pomidory suszone już same w sobie są doskonałe! A w połączeniu z dobrej jakości olejem i innymi składnikami mogą stać się prawdziwie wybornym i wyjątkowym daniem. Chętnie wypróbuję ten przepis i zrobię dla nas w domu suszone pomidory w oleju. Mój Niebieskooki na pewno się ucieszy, a i mnie radośniej zrobi się w serduszku, gdy zobaczę, że Mu smakuje! :-) P.S. Chętnie też kupię i wypróbuję herbatki ze sklepu SKWORCU - oboje jesteśmy fanami dobrej herbaty, możemy pić ją o każdej porze dnia i nocy i z ochotą poznamy nowe smaki! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Mnie najbardziej przypadł do gustu przepis na Mini Panettone z Orzechami Macadamia i Czekoladą. Najpierw jak popatrzyłam na zdjęcia, to myślałam, że są to jakieś bułeczki z kawałkami czekolady, a to coś między bułeczkami a babeczkami chyba :D Zajrzałam na stronę, skąd wzięłaś ten przepis i stwierdziłam, że te Twoje są o wiele fajniejsze, bo takie "artystyczne". Pewnie jakbym je zrobiła to bym usłyszała "o matko, co to za brzydkie coś". Moim zdaniem mimo swojego wyglądu mają coś w sobie. Są na pewno oryginalne. Mimo czasochłonności warto je zrobić i obserwować reakcję na to, że brzydkie może być tak przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Najbardziej podoba mi się Mazurek Toffee z Daktylami i Solą Morską. Sama uwielbiam połączenie smaku słodkiego ze słonym. Ciasto rownież wydaje się być wypełnione zdrowymi składnikami takimi jak daktyle i miód. Ja jestem osobą dla której zdrowe odżywianie się jest na pierwszym miejscu. Dlatego ten mazurek jest idealny: zdrowy i smaczny.

    OdpowiedzUsuń
  9. Z okazji urodzin, choć się nie znamy, to życzę Ci, abyś każde w kolejne urodziny mogła zaliczyć się to tej grupy ludzi, która śmiało może powiedzieć "jestem szczęśliwa!". Ja od niedawna też jestem :) Z Twojego bloga wybrałam przepis który kojarzy mi się z moim Szczęściem i który robiłam na święta - choć z inną solą, bo himalajskiej u siebie nie znalazłam... http://blondynkagotuje.blogspot.com/2014/04/mazurek-toffee-z-daktylami-i-sola-morska.html
    Już tak mam od dziecka, że lubię filozofować. Nie przesadnie, po prostu zamiast bezmyślnie przyjmować świat który mnie otacza, czasem poświęcam chwilę żeby spojrzeć z boku na to co się dzieje. Albo choćby zastanowić się jak to jest być pszczołą. Czy to tak słodko, jak słodki jest miód? Albo co bym jadła jako kura, skoro nienawidzę robactwa? Brrr... Często tez zastanawiam się nad ludzkimi emocjami, nad charakterem innych. A najczęściej nad emocjami jakie są między mną a moim Szczęściem. Bo jak to jest, że dwie osoby są do siebie podobnie słodkie ;) i pasują do siebie jak toffie i daktyl, ale jednak ciągle coś trzeszczy i zgrzyta - jak do datek soli? Dlaczego te zgrzyty sprawiają, że nasz związek jest taki wyjątkowy i im więcej różnic między nami tym bardziej jesteśmy zżyci? Paradoks. Nasze różnice podbijają smak związku tak jak sól podbija smak toffie. Ja uwielbiam daktyle, On nie, ale kocha karmel, tofie, krówki.... A sól niby nie pasuje, ale bez niej ten mazurek byłby zwykłym mdłym ciastem. Dlatego wybrałam ten mazurek ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mój wybór nie mógłby być inny jak Ziemniaczki niedźwiedzie
    http://blondynkagotuje.blogspot.fi/2014/02/ziemniaczki-niedzwiedzie.html
    A dlaczego bo jesteśmy ziemniakowymi zajadaczami a zwłaszcza nasz najmłodszy członek rodziny. Uwielbiam okraszać je marynatami, mieszankami ziołowymi, wymyślać, eksperymentować i czasem wychodzi coś naprawdę pysznego. A czosnku niedźwiedziego jeszcze nie próbowałam i mam zamiar kupić i wypróbować. W tym celu też chomikuję przepisy z jego udziałem. A ten przepis właśnie trafia na listę do wypróbowania :)

    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Na początku chciałam życzyć Ci wszystkiego co najlepsze ;) Młodziutka jeszcze jesteś!
    Który z postów/przepisów? Jest ich kilka ale jeżeli miałabym wybierać 1 to były by to sezamki z jagodami goji. Sezamki to moje ulubione łakocie, wiadomo, że te ze sklepu mają w sobie pełno niepotrzebnej chemii, a domowe składają się z 4 składników ;) Jagody goji są bardzo zdrowe i smaczne co dodatkowo urozmaica te małe słodkości! Nic tylko jeść.
    http://blondynkagotuje.blogspot.com/2014/03/domowe-sezamki-z-jagodami-goji_24.html
    Pozdrawiam,
    Natalia

    OdpowiedzUsuń
  12. Najbardziej do gustu przypadł mi przepis na mini panettone z orzechami macadamia i czekoladą. Testowałam je, nieco zmieniając przepis (pomijając miechunkę, ponieważ nigdzie nie mogłam jej znaleźć "na już" i zamieniając orzechy macadamia na migdały i laskowe) i piekąc je jak babeczki. Muszę przyznać-po prostu zakochałam się w ich smaku :-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Granola! Uwielbiam bakalie, nie uzywam białego cukru i... baaaaaaardzo zaciekawiła mnie miechunka.
    Miechunke znam od dawna ale tylko z aspektu dekoracyjnego - uwielbiam ją w domu wczesną jesienią bo rozswietla szaro-bure niebo za oknem. Po francusku miechunka to 'Amour en cage' i faktycznie wygląda jakby ktoś serce zamknął w klatce. Jeśli więc smakuje choć w połowie tak dobrze, jak wygląda to.. będzie to mój ulubiony przepis na poranną granolę!

    OdpowiedzUsuń
  14. Gotuje Blondynka ,Blondynka Gotuje ja tym blogu najlepiej się czuje bo tutaj nikogo się nie dyskryminuje a smak niepowtarzalnych potraw w mig na podniebieniu się poczuje.
    Dzięki Tobie Com Smak ,Smak Com stał się jak mój drugi dom .Często w nim bakalie kupuje bo prawdziwą świeżość w swych wypiekach zyskuje .Nikt w kuchni nie pozostanie smak jeśli przy jego boku będzie działa Skworc Jan .Smaczna żurawina suszona nawet moją babcią do skosztowania tego pysznego owocu przekona .Dobrze,że blog Blondynka Gotuje polską kuchnie odmienia a to wszystko zapewnia nam Kochańczyk Magdalena .Ten blog oglądać każdego dnia przystoi a nawet małym dzieciom warto podawać w pełni zdrowe domowe sezamki z jagodami Goji .Słodycz zrobiona z miodu naturalnego przez polskie pszczółki produkowanego .Lubię ją spożywać gdy są deszczowe ranki a do jej przygotowania potrzebna jest 1/2 sezamu szklanki oraz od Skworca migdały a ich kolorek jest przepiękny taki śnieżnobiały .Garść jagód Goji po ich zjedzeniu brzuszek nigdy nie boli .Płatki i sezamki prażymy a to dzięki uprzejmości Pani Madzi ,które nieraz w blogowym świecie zobaczymy .Po kilku minutach dodajemy miód który w smaku to istny cud .
    Na końcu dodajemy owoce Goji ,które wypiekać w aluminiowych foremkach przystoi . Sezamkowa słodycz Magdy jest dla każdego człowieka zdrowa a to popicia przydałaby się herbatka
    bananowo-wiśniowa .
    W moim domu te magiczne w smaku sezamku spożywa cała ma rodzinka a kubeczkach króluje herbaciana nektarynka .
    kochanka97@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  15. Mazurek z Orzechami Brazylijskimi na Orzechowym Spodzie
    Kocham Orzechy i czekoladę. Uwielbiam takie połączenia. Orzechy przełamują słodkość Mazurka.
    Dla tych co się nie znają, co uważają, że Mazurki się jada tylko na Wielkanoc zadam pytanie: a Tarty jadamy tylko od święta?

    OdpowiedzUsuń
  16. ... Granola z Czekoladą w Karmelowym Sosie ... Cóż nie trzeba dużo pisać .... Całość wygląda oszałamiająco, aż mój mąż spytał - można to kupić czy muszę udać się do kuchni ... Brawo .. masz kolejnego lubisia :)
    Pozdrawiam :)
    Dorota K.

    OdpowiedzUsuń
  17. Bardzo lubię klasyczne przepisy w niecodziennych odsłonach. Skorzystałam z przepisu na "ziemniaczki niedźwiedzie" opisanym w poście z 12 lutego. Niebo w gębie... Uwielbiam ziemniaki w każdej postaci, ale niektóre postacie są wyraźnie lepsze od innych - i to będzie jedna z moich ulubionych. Czosnek niedźwiedzi naprawdę dodaje smaku i aromatu ziemniakom, że aż trzeba się powstrzymywać, żeby nie zjeść ich za dużo.

    OdpowiedzUsuń

Cześć, jestem Blondynka.

Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.

Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.

Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.

W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.

Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.

Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!

Drukuj

Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger