maja 18, 2014

Tęczowy Cukier


Tęczowy cukier, a raczej kolorowy. Fajny dodatek, jaki prosty w wykonaniu. Wystarczy szczypta chęci, a jaki efekt. Do czego ten cukier można wykorzystać? Ja zrobiłam go jako awaryjna dekoracja wypieków. Cukier poprzesypywałam do słoiczków, w których będzie czekał na odpowiednią chwilę. Przykładowe wykorzystanie możecie zobaczyć w Red Velvet Cupcakes


Składniki:

Wykonanie:
Wsypujemy cukier do miseczki, tyle ile uważamy, że będzie nam potrzebna. Do cukry dodajemy odrobinę barwnika spożywczego i grzbietem łyżki rozcieramy cukier z barwnikiem. Robimy tak długo aż barwnik pokryje kolorem cały cukier. Następnie zabarwiony cukier wysypujemy na pergamin i zostawiamy na kilka godzin, aby wysechł.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)



Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger