
Składniki na 2 pucharki:
- około 10 średniej wielkości truskawek
- 1 mała garstka kruszonych ziaren kakaowca Skworcu
- ok.150 ml śmietany kremówki 36%
- cukier puder - do smaku
- listki świeżej mięty do dekoracji
Wykonanie:
Spokojnie mogłabym sobie darować opis wykonania, bo z pewnością będzie on dla Was oczywisty. Jednak aby post był kompletny to napiszę. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy na ćwiartki. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Przekładamy kremówkę do rękawa cukierniczego. W pucharku układamy na przemian warstwę truskawek, warstwę bitej śmietany, truskawki, bita śmietana, wierzch deseru posypujemy pokruszonym ziarnem kakaowca i zdobimy listkami świeżej mięty. Na koniec zajadamy deser ze smakiem.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)