października 17, 2014

Łosoś na serku z tymiankiem


Dlaczego zdecydowałam się na produkty z puszki? Lubię ryby z puszki :) Czasami czasu mało, żołądek ma w nosie nasz czas i domaga się na przykład rybki z puszki, szybka akcja i powstaje takie śniadanko, kolacja lub przekąska. Lubię łososia, lubię ser i ogórka też, więc do dzieła!


Składniki na 2 osoby:
  • 1 puszka łosoś w sosie własnym 
  • 200 g sera białego
  • pół ogórka
  • 1 łyżka listków świeżego tymianku (uwielbiam)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
  • sól
  • pieprz
Wykonanie:
Serek miksujemy na gładką masę razem z jogurtem lub śmietaną. Na koniec dodajemy tymianek i doprawiamy solą i pieprzem i tu już mieszamy łyżką. Ogórek myjemy i wycinamy w taki sposób, aby było nam łatwo ułożyć coś na kształt różyczek, tylko beż środka. Łososia wykładamy na sitko i odsączamy. Ogórka układamy na talerzu, w środek tych tak zwanych różyczek na przykład szprycą wciskamy ser. Na końcu układamy łososia. Teraz tylko pozostaje życzyć smacznego:)
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)
Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger