- 1200 g truskawek
- 300 g cukru białego lub trzcinowego
- sok z połowy cytryny
czerwca 19, 2015
Syrop Truskawkowy
5 komentarzy:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
Świetny pomysł, żeby nic się nie zmarnowało:)
OdpowiedzUsuńZrobiłam tak samo, zanim to przeczytałam, polecam :D
OdpowiedzUsuńO wiele wiele lepsze, niż te chemiczne sklepowe syropy i soki wszelkiego rodzaju!
Bo to jest niezawodny babciny sposób i nic nowego w kulinariach tak samo jak przygotowywanie konfitur, pewnie każdy podobnie robi u siebie w domu ;)
UsuńCzy syrop wymgal pasteryzacji?
OdpowiedzUsuńNie pasteryzowałam, bo wypiliśmy go w ciągu dwóch miesięcy, ale jak chcesz go trzymać dłużej to lepiej zapasteryzuj.
Usuń