- 200 ml mleczka kokosowego
- 200 ml śmietany kremówki 30 %
- 1/2 szklanki cukru
- 50 g wiórków kokosowych
- 1 łyżka likieru kokosowego (ja użyłam likieru kokosowego Canari)
lipca 06, 2015
Lody Kokosowe - (bez jajek)
11 komentarzy:
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
Jakie smaczne lody:)
OdpowiedzUsuńLody wyglądają obłędnie, spróbuję zrobić podobne. Czy wiesz może, jak zastąpić cukier w tym przepisie? Można dać go mniej? Pozdrawiam, www.mojegotowanieiblogowanie.pl
OdpowiedzUsuńMałgosiu, użyj cukru trzcinowego, albo ksylitolu (brzozowego).
UsuńIdealne na takie upały :-)
OdpowiedzUsuńHej, nominowałam Cię u mnie na blogu do Liebster Blog Award :). Bardzo gorąco zachęcam do zabawy :)
OdpowiedzUsuńDzień dobry, mamy z córką ochotę na takie kokoski :) mam tylko pytanie: nie ubijać dodatkowo masy przed włożeniem jej do maszynki? Maszyna do lodów to nasz najnowszy zakup i w większości przepisów jest wskazówka, żeby śmietanę ubić.
OdpowiedzUsuńWitaj. Mam już za sobą kilkanaście przepisów na lody, w jednych kremówkę ubijałam, w innych nie. W tym przypadku, nie ma potrzeby ubijania kremówki.
UsuńDziękuję za błyskawiczną odpowiedź :) w takim razie zabieramy się do pracy :)
UsuńTo trzymam kciuki :) Będzie mi miło jeśli podzielisz się opinią po degustacji, a i zdjęcie lodów mile widziane, chętnie dołączę je do galerii czytelników na fan page`u bloga na portalu Facebook, ale to tylko jeśli tego chcesz ;)
UsuńWitam ponownie, lody zakręcone i skosztowane, no i... niestety już wiemy, że nie lubimy lodów kokosowych, chociaż ogólnie kokosowe desery, ciasta, batoniki owszem :( wydaje mi się, że to wina mleczka kokosowego, zdecydowanie nie pasuje mi jego zapach i smak. Może sama śmietana i wiórki z likierem byłyby lepsze... No cóż, trzeba próbować różnych rzeczy i smaków ;) Bardzo dziękujemy za inspirację i kciuki :) będziemy eksperymentować dalej. Pozdrawiam. Iwona.
UsuńMy uwielbiamy mleczko kokosowe ....... :)
Usuń