sierpnia 28, 2015

Letnia Sałatka z Brzoskwinią i Parmezanem na Rukoli


Nie mam pojęcia jak mogła umknąć mojej uwadze ta sałatka. Robiłam ją jakiś czas temu, w dni, w które panowały okropne upały. Rukola z balkonu, brzoskwinie z działki, a reszta składników z szafki. Mało pracy, mnóstwo smaku, czego chcieć więcej! Lubię proste rozwiązania, bo takie bywają najpyszniejsze. 


Składniki:
  • kilka brzoskwiń
  • garść listków rukoli
  • kilka listków mięty pomarańczowej (może być pieprzowa)
  • kilka wiórków parmezanu
  • ziarna słonecznika
  • suszone jagody goji
  • sok z kawałka cytryny
  • oliwa z oliwek

Wykonanie:
Rukolę, brzoskwinie, miętę umyłam, osuszyłam. Rukolę porwałam na kawałki, brzoskwinie podzieliłam na ćwiartki i pozbyłam się pestek. Oliwę z oliwek połączyłam z sokiem z kawałka cytryny, do smaku. Parmezan starłam na tarce na części do szatkowania. Wszystkie składniki poukładałam w głębokim talerzu i polałam oliwą z sokiem z cytryny. Szybko i na temat, prawda?
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)


Copyright © 2016 Blondynka Gotuje , Blogger