- 225 g mąki pszennej razowej
- 50 g cukru pudru
- 150 g zimnego masła
- szczypta soli
- 500 g jeżyn
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 3-4 łyżki cukru
Cześć, jestem Blondynka.
Jeśli chcesz coś napisać, wymienić myśli, porozmawiać to jest odpowiednie miejsce, w którym dbam o to abyś czuł się bezpiecznie i dobrze.
Jeśli masz zły dzień i i potrzebujesz tu wyładować swoje negatywne emocje - osobiście zaprowadzę Cię do wyjścia, Nie wyprowadzisz mnie z równowagi, więc albo się uśmiechnij albo idź dalej.
Nie rób proszę z tego miejsca tablicy reklamowej, nie bawię się w lajk za lajk itd, nie lubię spamu.
W komentarzach możesz również umieścić zdjęcia dań wykonanych z Blondynkowych przepisów, jeśli chcesz abym wkleiła je do albumu na fan page`u bloga na FB, napisz od razu, że wyrażasz zgodę na ich umieszczenie we wspomnianym albumie.
Nie bój się pytać, zawsze odpowiem i postaram się pomóc.
Czuj się tu dobrze. Życzę Ci aby Twój Dzień był zawsze pełny pozytywnych zdarzeń! Buziaki!
Bawienie się czekoladą nie wiem dlaczego zawsze mnie relaksuje. Wcale nie muszę jej jeść, aby poczuć się dobrze. Czyżby tworzenie czekol...
Też uwielbiam tartę z razowej mąki, moim zdaniem takie ciasto jest nie tylko zdrowsze, ale znacznie smaczniejsze, o wiele bardziej chrupkie
OdpowiedzUsuńprezentuje się znakomicie!
OdpowiedzUsuńCzy masło można zastąpić olejem? Np rzepakowym, słonecznikowym lub oliwą? Ile należy go dodać?
OdpowiedzUsuńNie polecam zamieniać masła na olej.
UsuńMmm, z jeżynami to zdecydowanie coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuń